Кирил Йорданов кандидат-кмет Вн
Сподели във Facebook Споделяне
  • Блог публикации
  • Снимки (15)
  • Фотоалбуми
  • Видео файлове
 

Добре дошли, Кирил Йорданов-кмет на Варна!

Профилна информация

От кой град и държава е членът
Варна България

КИРИЛ ЙОРДАНОВ - Кратка биография

 

 

Кирил Петров Йорданов е роден на 14 юни 1956 година във Варна в семейството на юристи.
През 1982 година завършва право в СУ “Св. Климент Охридски”.
До 1991 година е съдия във Варненския районен съд.
През същата година е назначен за областен управител на Варненска област и изпълнява длъжността до 1997 година, когато е избран за народен представител в 38-то народно събрание.
Като депутат е член на две парламентарни комисии – “Външна политика на държавата” и “Права и вероизповедания на гражданите в България”. Депутат от парламента в Страсбург.
След кандидатирането му като независим кандидат, подкрепен от 27 политически партии, обединения и движения, на 23 октомври 1999 година Кирил ЙОРДАНОВ е избран за кмет на Варна.
През 2003 година – отново като независим кандидат, Кирил Йорданов печели втори, а през 2007 година - трети кметски мандат. Не е членувал в политически партии и движения.
Семеен е и има един син.


 ОТЧЕТ НА КМЕТА

      1999-2011


: http://www.varna.bg/

bg/articles/

11%D0%9E%D1%82%D

1%87%D0%B5%D

1%82_%D0%BD%D0%B0_%D

0%BA%D0%BC%D0%B5%D

1%82%D0%B0_%D0%9A%D0%B

8%D1%80%D0%B8%D0%BB_%D0%99%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2_%D0%B7%D0%B0_%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D0%B0_1999-2011_%D0%B3..html

 

Към Освен реалисти да бъдем и мъничко оптимисти: http://www.portal-bg1.ning.com/profiles/blogs/4155162:BlogPost:107108

Към Мащабния спортен комплекс "Младост" : http://www.portal-bg1.ning.com/page/4155162:Page:107439

Към Международния творчески проект DG Енциклопедия на българите: http://www.portal-bg1.ning.com/page/dg

Снимки на Кирил Йорданов кандидат-кмет Вн

Стена за коментари (19 коментара)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 12:02am в Октомври 23, 2015, Татьяна казва...

От името на Събор на българите в Украйна , като президент на Международен организационен комитет на Кан Кубрат и от името на киевските българите пожелавам на господин Кирил Йорданов успех и победа в предизборната кампанияна должност кмет на град Варна .

В предишни години на дълностите кмет на Варна , Кирил Йорданов се отличава като талантлив администратор, който регулира деялност от Законодателство , според с интересите на град Варна и неговите жители.

Кирил Йорданов имат всички знания и професионализъм , които винаги е насочени към развитието на инфраструктурата, образованието, култура и туризм; имат дългогодишен опит в областта на Парламенските комисии по външната политика , който ще гарантира стабилното развитие на международните отношения във Варна.

Като ръководител Асоциации Българи по Света и Президент на Световен Парламент на българи , господин Йорданов направи много за да укрепване на културните връзки на българите в цял Свят. Неговия активната лидерска работа във международна организация Асоциация Българи по Света винаги поддържа статута на град Варна като Културна Столица на българите по Света.

Кирилл Йорданов имат исключителна активната демократическа гражданска позиция, високи професионални и лични качества, който изцяло гарантират успешну дейности като Кмет за да развитие на град Варна и на българския народ!

Депутат на Верховният Съвет от Укарайна,

Председател на Събор българи от Украйна,

Президент на Международен организационен комитет на Кан Кубрат,

22.10. 2015 Никола Габер.

На 10:59am в Януари 4, 2012, Тоня Борисова казва...

За много години, уважаеми г-н Кирил Йорданов! Желая Ви от сърце здраве и жилав, Български Дух; спорна  и успешна работа; човешка топлота и щастие!

Във Ваше лице откривам съмишленик - и Вие с преданост и обич работите за съхраняване на Българщината, за популяризацията на българското изкуство и култура. И Вие сеете в нивата на Българския Дух златните семена на душата си, за да не заглъхва тя в бурените на забрава, нихилизъм и бездуховност.

Искрено се надявам в юбилейната за мен 2012 година да имам възможността, с Вашето съдействие и подкрепа, да представя пред публиката в прекрасния град Варна своя авторски поетично-музикален спектакъл "Жива памет".

Ще се радвам да приемете моето приятелство в Общобългарският портал и готовността ми заедно да работим за България!

С уважение:

Тоня Борисова - поетеса и актриса, родственица на Захарий Стоянов; Председател на Фондация "Сълзица за Вас"

На 8:33am в Октомври 25, 2011, В-к Актив на младите бълг. Одеса казва...

 

Д Е К Л А Р А Ц И Я

 

  ОТ КУЛТУРНИТЕ ИНСТИТУТИ НА ВАРНА В ПОДКРЕПА НА КИРИЛ ЙОРАДОВ


 

 

 

 

 

 

Ние, представителите на всички видове сценични изкуства във Варна – музикантите, оперните и драматични артисти в Театрално-музикален продуцентски център Варна, най-големия продуцентски център в Източна България, заедно артистите от Държавен куклен театър Варна и екипа на Театър „Българан”, заставаме зад кандидата за кмет на Варна Кирил Йорданов в предстоящия на 30 октомври балотаж от местните избори.  

 

Като кмет на Община Варна Кирил Йорданов доказа грижата си за културата на нашия град в продължение на три мандата. Благодарение на неговата подкрепа, културните институти създадоха и продължават да създават творчески продукти, съизмерими с най-високите стойности на българската и европейската култура. Много от проектите продължават и ние искаме да довършим работата по тях с Кирил Йорданов като кмет.

Кирил Йорданов, самият той високо интелигентна личност, превърна културата на Варна в постоянен приоритет на своята кметска политика. И ако днес Варна развива активна дейност в подкрепа на кандидатурата си за европейска столица на културата през 2019 г., то това отново се дължи на Кирил Йорданов.


Заради всичко това ние, варненските артисти, гласуваме своето гражданско доверие на Кирил Йорданов! Направете го и вие!

 

Даниела Димова

Директор на Театрално-музикален продуцентски център Варна

 Борислав Иванов

Главен художествен ръководител на ТМПЦ Варна

 Пламен Георгиев

 Артистичен директор на ДТ „Стоян Бъчваров”

 Вера Стойкова

 Директор на Държавен куклен театър Варна

 Влади Янев

 Управител на Театър „Българан”

 

Варна, 24 октомври 2011 г.

На 6:30am в Октомври 22, 2011, Крум Благов - учител в Норвегия казва...

 

Малкото, но сплотена българско общество в Осло, събрано по повод на юбилей на наш българин, пожела успех на всички кандидати на ПП ГЕРБ на изборите в двата неделни дни на октомври т.г.

 

От името ва всички Крум

учител в училище "Благослов"


На 8:14pm в Октомври 21, 2011, Д-р Г. Николаев писател,хуманист казва...

 

Изразявам своята гражданска позиция с подкрепата на Кирил Йорданов за кмет на Варна.

Желая Ви крепко здраве и успех в  изборите!

 

На 6:48pm в Октомври 21, 2011, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...

 

Сто творци на духа от София подкрепиха Кирил Йорданов


За да изразят общата идея да се дава предимство на разумното, във Варна дойдоха седем техни представители: Иван Гранитски - писател и издател, проф. Васил Проданов - дългогодишен директор на Института по философия, Ценко Минкин - председател на фондация "Културно наследство", известната българска поетеса Маргарита Петкова, актьорът Вили Чаушев и родените във Варна композиторът Хайгашод Агасян и актьорът Стефан Мавродиев. Към тях се присъедини ректорът на Варненския свободен университет проф. Анна Недялкова. 

На срещата бяха още водачът на листата за общински съветници от партия ГЕРБ Николай Апостолов, както и директорът на ТМПЦ- Варна Даниела Димова, която също е кандидат за съветник от ГЕРБ...

И още: http://www.portal-bg1.ning.com/page/4155162:Page:107701

На 6:21pm в Октомври 21, 2011, Снежана Ясенова Дрезден,Германия казва...
Радвам се, че отново живея в родния ми град и ще имам възможност да подкрепя кандидат-кмета на Варна Кирил Йорданов. Когато бях пресдоброволка при отразяването на Първия велик събор на българите , зная колко решаваща бе неговата помощ.
На 6:02pm в Октомври 21, 2011, Костадин Чобанов - кинотворец казва...

 

 Клуб  ЮНЕСКО - Варна винаги е срещало крепката подкрепа от кмета на Варна Кирил Йорданов, личност с изявени качества на ръководител. Затова на 23  октомври аз ще засвидетелствувам моето уважение към него.

 

Костадин Чобанов

Председател на Клуб ЮНЕСКО-

Варна

На 7:45pm в Октомври 18, 2011, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...

 

 

На 8:50am в Октомври 14, 2011, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...
На 8:45am в Октомври 14, 2011, Николай УвалиевНиколай Увалиев казва...

Председателят на българската общност в Молдова в своята страница и в рубрика Форум на Общобългарския портал изпрати следното съобщение: 

 

Членовете на Клуб на симпатизантите на ПП ГЕРБ, живеещи в Молдова, с девизът " АЗ съм ЗА "... имат щастие да поздравят и пожелаят на кандидат от ПП ГЕРБ на изборите за кмет на град Варна, столицата на Световния Парламент на българите, 13 депутата, който живеят в Молдова,  Кирил Йорданов ПОБЕДА на изборите на 23 октомври 2011 година. 

Ние поздравяваме и пожелаваме ПОБЕДА и на кандидатите от ПП ГЕРБ на изборите за президент и вице-президент г-н Росен Плевнелиев и г-жа Маргарита Попова.

Призоваваме хилядите наши сънародници, живеещи в България, да ги подкрепят на самите избори на 23 октомври. Ние много добре си спомняме как на Първата сесия на Световния съвет на българите, който се проведе във Варна през 2009 г., лидерът на пария ГЕРБ Бойко Борисов обеща и изпълни в следващите три години като баща и стопанин се грижеше за представителите на  българските диаспори от целият свят. Ние се надяваме, че тази държавна политика относно българите извън България ще обедини, солидаризира и в позитивен смисъл промени представата на българите по света за ролята на България в тяхната съдба и свърза надеждите им с общото бъдеще на България и бъдещето техните деци и внуци, ще бъде продължена.

 

За Клуб на симпатизантите на ПП ГЕРБ, живеещи в Молдова

Федор Сабиий

Председател на българската общност в Молдова

 
 
 
Web Analytics