Иван Терзиев -художник и писател
  • Мъжки пол
Сподели във Facebook Споделяне
  • Блог публикации
  • Снимки (16)
  • Фотоалбуми
  • Видео файлове
 

Добре дошли, Иван Терзиев - художник и писател!

Талантът не старее

Иван Терзиев е роден през 1933 година в село Ганчово – сега село Партизани – Варненско. Завършил е гимназия в Шумен. Работил е като читалищен секретар в родното си село.

 

Завършва курс по промишлен дизайн и е работил като художник – дизайнер в областта на порцелановите изделия в известната стъкларска фабрика в град Белослав и в предприятието „Лудогорски порцелан” - Разград. От там е изпратен на шест месечна специализация в Карлови Вари – Чехословакия.

След приключването на разградския му производствен период се установява във Варна, където работи като художник по рекламата към тогавашния комплекс „Балкантурист”.

Има участия в много изложби в Разград, Варна и редица градове в страната – предимно с приложно изкуство и живопис.Има награди: диплом и сребърен медал от Националната изложба в Копривщица на тема Априлското въстание. Председател на журито е проф. Дечко Узунов.

През последните години освен с приложно и изящно изкуство, Иван Терзиев се е отдал и на литературна дейност. Издал е стихосбирката „История Българска” със илюстрации, „Библия на хуманизма - книга за Махатма Ганди, „Литературни картички” с текст и илюстрации, посветени на велики личности. Има и нови проекти в активна разработка.

Член е на Клуб ЮНЕСКО – Варна, където взема активно участие.

 

 И още: http://www.portal-bg1.ning.com/page/talantt-ne-staree

Снимки на Иван Терзиев -художник и писател

Стена за коментари

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

  • Още няма коментари!
 
 
 
Web Analytics