Хр. Мурутис - грък милеещ за Б-я
Сподели във Facebook MySpace

Приятели на Хр. Мурутис - грък милеещ за Б-я

  • Евгени Кондов
 

Страница на Христос Мурутис - грък, милеещ за България

Профилна информация

От кой град и държава е членът
София България

.

Христос Мурутис

Родом е от Атина и е завършил право в Гърция. Възпитаник на Athens College (www.haef.gr – випуск 1983) и е учил право в University of Thrace в Гърция. Живее в България от 1999 г., учредител и мениджър на дружеството "Arceland", занимаващо се с управление на недвижими имоти и енергийни проекти на стойност над 250 милиона евро.

.

Христос Мурутис е и председател на "Асоциацията на собственици на земя и недвижими имоти в България - Bullpoa", най-голямата асоциация на собствениците на земя и недвижимости в България.

Той е единствения чужденец, който пише и публикува статии на български език. Канен е много пъти за участия в български телевизии и радиа, коментира по проблемите на Гърция и позитивното развитие на обществото. Подкрепя идеята за федерална Европа без граници, силни връзки със Западния свят и прогресивните общества и държави по цял свят.

.Той е автор на блога на оптимизма, добротата, положителния дух и обичта и макар да е грък милее като нашенец с блога си "Гласувам за България". Това негово начинание няма никаква финансова изгода или интерес. Вярва, че България трябва да има едно по-добро бъдеще.

Създава ли се оптимизмът?

Едно е сигурно, той не възниква от само себе си, нуждае се от помощ, от положителна мисъл, необходима е сила да открие „златото” сред камъните. Златото обаче съществува, така както го намери овчарчето в „Алхимикът”, в роман на Паулу Коелю. И то е навсякъде сред нас, сред хората, които всекидневно срещаме и общуваме. В събитията от живота на малки и големи. 

.

Когато на 23 юли 2010 г. бях поканен в предаването „Панорама” на БНТ от г-н Бойко Василев с тема на разговора оптимизма, изказах мнението, че е дошъл моментът за едно движение на идеи в българското общество, което ще популяризира и разпространява нещо, подразбиращо се от само себе си: оптимизма сред гражданите на тази страна и ще дава думата на всеки приятел на оптимизма да публикува своите текстове. Ще бъдат помествани дори и текстове, които прочетем в печата и сметнем, че могат да подпомогнат нашата кауза. 

Това начинание няма никаква финансова изгода или интерес. Нашата група просто вярва, че България трябва да има едно по-добро бъдеще и това бъдеще да бъде обозримо за всяка част от обществото, вътре и извън страната. Ако не го почувстваме, ако не го открием, не го посочим, не предприемем подходящите действия, това бъдеще няма да бъде лесно видяно от всеки нас поотделно и съвкупно от цялото общество. 

Вярваме и подкрепяме усилията, полагани от правителството на Бойко Борисов, за промяна на властващия климат на песимизъм и за създаването на една държава-образец в рамките на ЕС... И още

.

Към Златното правило за утеха на човешката душа

Към "... денят ни е изпълнен с болка, вместо да бъде едно приключение, един сблъсък с границите на нашата свобода..."

Към Раждането на Бога като човек и тази година

Към Радостта да присъстваме на вечерята, поднесена от Исус за живота 

Към Как можем сами да създадем личното си щастие 

Към Добрите новини идват с Борисов 

Към Фотогалерията на Христос Мурутис 

Към Европейската криза - шанс за възраждане на света 

Към Международния творчески проект Енциклопедия на българите 

Снимки на Хр. Мурутис - грък милеещ за Б-я

Видео файлове на Хр. Мурутис - грък милеещ за Б-я

Блог на Хр. Мурутис - грък милеещ за Б-я

Добрите новини идват с Борисов

  .

Проследих с интерес интервюто на премиера Бойко Борисов в „Панорама" по БНТ на 23 юли и се опитах да вникна в политиката, която той се опитва да следва във връзка с газопроводите и петролопроводите и изобщо по енергийната стратегия на страната като цяло.

.

В разговора си с водещия Бойко Василев …

Продължи

Публикувано на Май 2, 2013 в 10:15am

Стена за коментари

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

  • Още няма коментари!
 
 
 
Web Analytics