Хпистина Христова Бъл.д-во Отава
Сподели във Facebook MySpace
 

Страница на Христина Христова-председател на Българското д-во в Отава, Канада

Профилна информация

От кой град и държава е членът
Отава Канада

Жрицата на българите в Отава, Канада

.

Христина Христова Тарасова е познатата от миналото говорителка на БНТ под името Кюркчийска. Тя  е част от детството и младостта на поколение български телевизионни зрители. В "зората на демокрацията" емблематичната говорителка замина за Канада и смени любимата си професия. Там бързо овладява езика и компютрите и става супервайзер в голяма международна компания за високи технологии. 

.

На 16 февруари 2013 г. в Посолството на  България в Отава беше организирана тържествена вечер за отбелязване на 70-годишния юбилей на  Христина Христова - председател на борда на директорите на Българското дружество и Българската фондация в националния столичен район Отава – Гатино. Поводът бе награждаването й с паметен медал “Паисий Хилендарски” и грамота на Държавната агенция за българите в чужбина за съществен принос в съхраняването и популяризирането на българската култура и традиции в Канада.


При връчване на отличието, Посолството изрази благодарност и признателност към  Христова за всеотдайна, доброволна и безвъзмездна дейност през всичките години от създаването на българското дружество в Отава през 1995 г. до днес. Тя е един от инициаторите и основателите на българското дружество и българското училище в Отава. Нейните ярки личностни качества на общественик и многобройните инициативи в Канада за популяризиране на българската култура и традиции имат съществена роля за сплотяването на българската общност и запазването на нейната самобитност и идентичност в канадското общество...И още

.

На снимката Христина Христова и присъстващите по време на нейното награждаване.

.

Към Жрицата на българите в Отава 

Към Още копнея за телевизия

Към Паметен медал "П. Хилендарски" за Христина Христова 

Към Международния творчески проект Енциклопедия на българите

.

Страницата на Христина Христова-Тарасова подготви Николай Увалиев в знак на уважение към достойния човек и талантлива колежка.  

Снимки на Хпистина Христова Бъл.д-во Отава

Блог на Хпистина Христова Бъл.д-во Отава

Паметен медал "П. Хилендарски" за Христина Христова

Българското посолство в Отава - Канада, където от името на Държавната агенция за българите в чужбина бе връчен паметен медал “П. Хилендарски” на заслужилата българка.

.

На 16 февруари 2013 г. в Посолството на Република България в…

Продължи

Публикувано на Април 24, 2013 в 8:30am

Стена за коментари

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

  • Още няма коментари!

Видео файлове на Хпистина Христова Бъл.д-во Отава

 
 
 
Web Analytics