Млади доброволци Еврограждани
  • Варна
  • България
Сподели във Facebook MySpace
 

Младите доброволци от Варна Граждани на Европа 2014

Профилна информация

От кой град и държава е членът
Белгия
За добрите дела - заслужено високо отличие

.

.

Младите доброволци от СУФЦ "Д-р Анастасия Железкова" - Варна, номинирани от евродепутата Момчил Неков са сред 47-те лауреати за Гражданската награда на Европейския парламент за 2014 година. През януари 2015 година лауреатите получиха почетни медали на официална церемония в Народното събрание.

.

Те участваха също така и в общоевропейската церемония, посветена на Гражданската награда на Европейския парламент, която се проведе в Брюксел на 25 февруари 2015 година.

Селекцията на 47-те лауреати беше извършена от европейско жури, председателствано от заместник-председателя на ЕП Силви Гийом. То направи своя избор, след като българското национално жури в състав Емил Радев, Илияна Йотова и Илхан Кючук, класираха българскиге номинации.

.

Мотивите за номинация на Младите доброволци от Варна 

Те бяха предложени от Момчил Неков, със следните аргументи"През лятото на 2014 година България бе жертва на поредица силни наводнения, които засегнаха различни части на страната, взеха жертви и причиниха огромни материални щети. В същото време те породиха един феномен, към който искам да насоча вниманието на Европейския парламент – доброволчеството. В помощ на жертвите се притекоха деца с увреждания, сирийски бежанци от лагера в Харманли, представители на еврейската и ромската общност в България, както и десетки доброволци от всички краища на страната.

Бих искал да привлека вниманието Ви към делото на младежите в неравностойно положение от Социален учебно-професионален център "Д-р Анастасия Железкова" от град Варна, които бяха най-малките и едни от най-активните доброволци, които се включиха в акцията по почистването на засегнатите райони. Смятам, че тяхната самоотверженост и съпричастност към положението на пострадалите са достойни за наградата "Европейски гражданин на годината"... И още 

.

На снимката: 47-те души и асоциации носители на наградата за европейски гражданин за 2014 г. със заместник-председателката на ЕП Силви Гийом.

.

Към Наградата Гражданин на Европа - Признание за принос към Европейския съюз

Към Младите варненци дадоха похвален пример  

Към Международния творческси проект Енциклопедия на българите 

.

Снимки на Млади доброволци Еврограждани

Блог на Млади доброволци Еврограждани

Младите варненци дадоха похвален пример

Младежите от СУПЦ "Анастасия д-р Желязкова" - Варна бяха сред първите, които се включиха и в залесяването на гората над варненския квартал "Аспарухово". 

.

Макар и в неравностойно положение младите доброволци от Социален учебно-професионален център "Анастасия д-р…

Продължи

Публикувано на Май 1, 2015 в 8:30am

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 1:21pm в Август 25, 2015, Doris Albert казва...

Пожалуйста, свяжитесь со мной на мой электронный адрес dorisalbert1@hotmail.com~~pobj для важному вопросу

 
 
 
Web Analytics