Георги Тодоров Чобанов
Сподели във Facebook MySpace

Приятели на Георги Тодоров Чобанов

  • Тоня Борисова
 

Добре дошли, Георги Тодоров Чобанов!

Профилна информация

От кой град и държава е членът
Добрич, България

За мен:

Журналистически публикации, както и на стихове, в регионални и централни български вестници, в български радиа, литературни издания, списания и алманаси от 1979 година насам.

Поетични публикации в бившият СССР.

Автор на стихосбирките: "Пясъчна памет" - 2003 год., "През пръстите на времето" - първо издание 2006 год., второ издание - 2007 год., съсъставител и автор в сборника с публицистика, художествена живопис и поезия - "Каварна - орис и пристан", 2007 година.

Представяния в поетичният сборник "Пролетен бриз" - Варна, 81, както и алманасите "Тракия", "Простори", "Антимовски хан", "Пламък", списание "Море" и други.

Включен, с цикъл стихове, в "Световна антология на съвременната поезия" - издадена в Испания - 2007-2008 година.

Печелил награди от регионални и национални конкурси.

Баща на двама прекрасни синове - студент, второкурсник с пиано в НМА "Проф. Панчо Владигеров" в София, и цигулар - второкласник, солист в "Детска филхармония" гр. Добрич.

Потомък на Гео Милев - по бабина си линия. Внук на Влади Чобанов - Адвоката, издател на сатиричните вестник и списание - "Чародейка" и "Нова чародейка", в град Добрич, през 30-те и 40-те години на миналият век.

Безработен.

Блог на Георги Тодоров Чобанов

ИЗОБРЕТАТЕЛЯТ НИКОЛА ТЮФЕКЧИЕВ - БЪЛГАРСКИЯТ "ДЖОН АТАНАСОВ" В ОРЪЖЕЙНОТО ДЕЛО...

    Преди двадесетина и повече години, преброждайки крайграничните странджански селца в района на Елхово, вдъхновен от идеята на тогавашната Младежка република, се оказа донякъде, че съм попаднал в един наш „Фолкрорен Клондайк"...

    Незабравени от местните хорица, легенди и предания за войводи и хайдути, песни от незапомнени начала, или с отдавна забравени песенни мелодии... Но съхранени в паметта на старци и баби... Част от тях, обогатиха с автентични изпълнения…

Продължи

Публикувано на Януари 6, 2012 в 1:19pm

УЧИТЕЛКАТА, С НАЙ-МНОГО БУКЕТИ В СЪРЦЕТО СИ!

     Всеки ден, от трийсет години насам, тя е неотменно в класната стая... Или в коридора, около или срещу вратата, до стълбището... На двора, сред първолаци, второкласници или третокласници - дечицата й от началния курс на ОУ „Стефан Караджа" в Добрич. Казва се, Радка Иванова Михайлова, но всички я знаят като „Г-жа Узунова от „Караджата"... Когато записвахме нашия първокласник в това училище, направихме го като много…

Продължи

Публикувано на Януари 6, 2012 в 9:10am

ПЪПНИ РАНИ

Публикувано на Януари 2, 2012 в 10:05am

МАЛКИЯТ ПАЖ

МАЛКИЯТ ПАЖ

В  РАЗПЪТИЕ...

                                              ...ТЯРАГЗАР КАП ОНДЪБ И

Р азбра ли, ти - и най-подир - разбра ли, как, безумник…

Продължи

Публикувано на Януари 2, 2012 в 12:58am

Стена за коментари

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

  • Още няма коментари!
 
 
 
Web Analytics