Галерията на Ева
  • Варна
  • България
Сподели във Facebook MySpace
 

Страница на Галерията на Ева

Профилна информация

От кой град и държава е членът
България

Галерия с много приятели

.

  Творба на Стефан Кулев

.

Галерията на Ева е изискано пространство за хора с вкус към артистичните приключения. Разположена в сърцето на морската столица – Варна, галерията е гостоприемно отворена за творци, ценители, клиенти, зрители, които обичат красивото.

Галерията на Ева е открита на 10 декември 2010 година с обща експозиция живопис и скулптура на десет от най-добрите съвременни български артисти: Ванко Урумов, Милко Божков, Явор Цанев, Георги Лечев, Светлин Ненов, Мария Чакърова, Стефан Кулев, Михаил Лалов, Венелин Иванов и Момчил Мирчев. Още в началото на творческия й път, приятели на арт салона станаха представители на културния, бизнес и административен елит на региона.

Галерията представя съвременни автори от България и чужбина и стари майстори. Разполага с богат фонд от творби на български художници – живопис, скулптура и графика, които периодично излага в общи експозиции.

Стилният интериор на салона с площ от 150 м² е издържан в ненатрапчивата пастелна гама и съвременните решения на минималистичния дизайн. Разчупеното вътрешно пространство е подходящо за организиране както на по-мащабни изложби, включващи и големоформатни творби, така и на по-камерни експозиции. Атмосферата на галерията предразполага към срещи между визуалното изкуство с камерни музикални изяви и литературни хепънинги.

През топлите сезони гостите се посрещат и в стилно аранжирания двор, част от цялостния облик на Галерията на Ева като съвременен арт център... И още 

.

Текстилното пано „Ръцете на моите приятели”  - изработено на ръка от Ева, съчетава в себе си приятелския дух на изложбата и личното отношение на приятелите към  Ева.

.

Към Галерия с много приятели  

Към Изложба Ева и приятели 

Към Светлината в периода на зрелостта на Мария Чакърова  

Към 36 уникални платна на Ванко Урумов в Галерията на Ева  

Към Международния творчески проект Енциклопедия на българите 

.

Страницата на сайта "Галерията на Ева" подготви Николай Увалиев като част от Виртуален музей  "Култура Варна - минало, настояще и бъдеще" и е принос към кандидатурата на Варна за културна столица на Европа. Ползвана е информация от официалния сайт на галерията и от Интернет.

Снимки на Галерията на Ева

Блог на Галерията на Ева

Светлината в периода на зрелостта на Мария Чакърова

.

.

Мария Чакърова Светлината - като тема, като конструктивно решение, като съзнателно търсен ефект, присъства във всички нови творби на Мария Чакърова.

“Не считам, че трябва всяка…

Продължи

Публикувано на Май 9, 2014 в 1:00pm

Стена за коментари

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

  • Още няма коментари!
 
 
 
Web Analytics