Филип Киркоров - поп мега звезда
  • Мъжки пол
  • Варна
  • Руска Федерация
Сподели във Facebook MySpace
 

Добре дошли, Филип Киркоров! Поп мега звезда

Разнороден талант, бляскави международни успехи

 

 

Филип Бедросов Киркоров

e руски естраден певец, актьор, заслужил артист на Руската федерация, Чечения и Ингушетия, академик на Международната академия на духовното единство на народите на света. Роден е на 30 април 1967 г. във Варна в артистическото семейство на български певец от арменски произход и рускиня.

 След завършване на средното си образование във Варна семейството му се мести в СССР. През 1984 година  постъпва в Държавното музикално училище "Гнесини" в Москва, което завършва с червена диплома за отличен успех. Още в началото на 90-те години става известен естраден певец в Русия. Нашумява с няколко кавъра на български хитове, като ги превръща в руски шлагери.

Големият успех обаче идва, след като се жени в Израел за примата на руската попмузика Алла Пугачова. Бракът им, сключен изненадващо в Израел, трае от 1994 до 2005 г.  Алла  дава мощен тласък на кариерата му.

Филип пее не само на най-значимите концерти в Русия и сам пълни безброй пъти най-големите зали в Москва и Петербург, но и се изявява в цял свят, като постига голям успех в Германия и САЩ. Пее и в прочутата Карнеги хол в Ню Йорк. Редовно гастролира и в България...

 

Продължение: http://www.portal-bg1.ning.com/page/4155162:Page:102730

 

 

НЕВЕРОЯТЕН КОНЦЕРТ ПОДАРИ ФИЛИП КИРКОРОВ НА РОДНАТА СИ ВАРНА

 

Филип Киркоров на сцената на Летния театър във Варна


В неделната вечер руската, арменската и българската общности си поделиха почти по равно местата в Летния театър на морската столица, за да могат да видят и чуят своя съгражданин и съотечественик.


Приятели, близки и далечни роднини, сред които и сестрата на баща му Бедрос – Мери, стояха на крака повече от три часа, за да бъдат близо до Филип. А 80 млади таланти от школата на легендарния балет „Тодес”, които почиват край Варна, също подкрепяха бурно своя идол и пяха заедно с него най-големите му хитове.

„Дори не зная на какъв език да говоря. Моето сърце винаги е било разделено на две части- едната принадлежи на родината на моята майка, Бог да я прости, а втората е била винаги отдадена на страната на моя баща”, каза на чист български на варненската публика Филип Киркоров. „Този град винаги е бил отворен за руската душа. Много се вълнувам, защото да бъдеш на тази сцена, на която са били такива големи изпълнители като Емил Димитров, Лили Иванова, Йорданка Христова, Васил Найденов и които съм гледал като дете от първия ред на балкона, за мен е сбъдната мечта”, каза Киркоров...

Продължение :  http://www.portal-bg1.ning.com/page/4155162:Page:103102/edit

 


Към DG Енциклопедия на българите : http://www.portal-bg1.ning.com/page/4155162:Page:99303


Видео файлове на Филип Киркоров - поп мега звезда

Стена за коментари (3 коментара)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 6:50pm в Октомври 10, 2011, Илка Гинчева Вълева казва...
Филип е страхотен певец и артист.Обожавам го!
На 3:32pm в Август 9, 2010, Emilia Trifonova казва...
Страхотно! Жалко че не бях там, но си го представям,било е вълшебно,защото е истинско и чисто!
На 1:06pm в Юли 9, 2010, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...

ФИЛИП КИРКОРОВ ЩЕ ИМА НАСЛЕДНИК

Новината за подновения любовен роман между Филип и Анастасия Стоцкая съпътства грандиозното шоу Киркоров в България. Преди няколко години Филип подкрепи талантливата изпълнителка и Настасия бързо се превръща в най-популярната млада певица в Русия.
Няколко месеца по-късно обаче между тях избухват разногласия. С края на романа приключва и недългата кариера на Анастасия Стоцкая. Но в началото на 2010 година Филип Киркоров и червенокосата красавица се срещат отново на снимачната площадка. Страстите избухват наново, сякаш никога не са затихвали.
В интервюта тя споделя, че романът й с Филип не е приключил. И ако досега е имало само недоразумения и недомлъвки, то времето е успяло да сложи всичко на мястото му.Неотдавна тя дори призна, че мечтае да се омъжи за Филип. Освен това е готова да му роди дете.„Филип е човек, който е направил толкова много за мене. Аз обожавам Филип, обичам го и искам да се омъжа за него!".
 
 
 
Web Analytics