Федор Сабий, Молдова
  • Мъжки пол
Сподели във Facebook MySpace

Приятели на Федор Сабий, Молдова

  • Мария Великсар
  • В-кРодно огнище на бъл.в Молдова
  • Нина Димова-Топалова, Молдова
  • Георги Петров Чилик
  • Иван Данилов Забунов
  • Кристина Узун
  • Нина Топалова-Димова, Молдова
  • Иван Момчев
  • Николай Увалиев,журн.-изследовал
 

Страница на Федор Сабий, Молдова

Снимки на Федор Сабий, Молдова

Блог на Федор Сабий, Молдова

Тържества в град Тираспол

На 28 декември 2010 г. в Приднестровския държавен университет "Тарас Шевченко"бе тържесвено отбелязана 2-годишнината от откриването  в университета на Български културен център.Като голям гост учасниците на тържествата посрещнаха извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Молдова г-н Георги Панайотов,който подари на Центъра компютр

     .В Тирасполския университет успешно работят Украински,Руски,Френски  и Български културни центрове.Това е и заслугата на Ректора му… Продължи

Публикувано на Декември 30, 2010 в 8:45am

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 9:23am в Октомври 5, 2011, Нина Димова-Топалова, Молдова казва...
Уважаеми Федор Степанович!
        Управителният съвет на Българската община в Република Молдова от все сърдце Ви поздравява с Вашият прекрасен 60-годишен Юбилей.
        На цялата Българска общност в Република Молдова Вие сте известни като голям организатор и ръководител на българското национално-културно движение. Само за три последни години Вие съумяхте да обедините и консолидирате най-здравите сили на българската общност,най-прогресивните, най-влиятелни и авторитетни лидери, ръководители и обикновени родолюбци, което позволи да се повдигне ролята на Българската община в Република Молдова до сериозен и бележит фактор на обществения и политически хоризонт на Република Молдова.

        Дейността на ръководимата от Вас Българска община в РМ се ползва с заслужено признание, внимание и поддръжка от висшето ръководство на Молдова, от Бюрото по междуетническите отношения, от всичките колеги по Координационния съвет на етнокултурните организации в РМ. Широкото позитивно сътрудничество на БОРМ с Посолството на България в Молдова, особенно с Държавната агенция за българите в чужбина и други държавни структури в България не само предизвика одобряване и благодарност от цялата българска общност,но и напълно промени в позитивен смисъл  представата и за новата държавна политика на България относно българите в чужбина.
       Пожелавами Ви , уважаеми Федор Степанович, и по-нататък все така достойно да представлявате и ръководите БОРМ в името на запазване и развитие на българските национални ценности , в името на съгласие, междуетнически мир и спокойствие в Република Молдова.
        Здраве, просперитет, благополуцие и всичко най-добро. На много години!.

                              Управителния съвет на БОРМ

 
 
 
Web Analytics