Европейски музикален фестивал
  • Варна
  • България
Сподели във Facebook MySpace
 

Страница на Европейски музикален фестивал

Профилна информация

От кой град и държава е членът
България

Аплодисменти за създателя на Европейския музикален фестивал

.

.

Варна 15 март – 11 май 2014 година

Фестивалът е създаден през 2004 година по инициатива на Агенция Елит мюзик в партньорство с „Кантус фирмус”. Неговата програма съдържа симфонични, камерниконцерти и рецитали.

.

Импресарска агенция „Елит Мюзик” е създадена през 2001 г. с цел професионален мениджмънт в сферата на културата и по-специално на музикално-изпълнителското изкуство. Екипът е сформиран от специалисти в областта на класическата музика, арт мениджмънта и PR – стратегиите, което създава една балансирана среда, гарантираща успешната дейност на фирмата.

.

През изминалите години Агенция „Елит Мюзик” реализира редица успешни проекти/ над 70 концерта/, чрез които утвърди името си като една от водещите организации в областта на продуцирането на концертна дейност в сферата на класическата музика. В качеството си на организатор на „Европейския музикален фестивал” във Варна - един от значимите музикални форуми в региона, който се провежда ежегодно в сътрудничество с Кантус Фирмус и Община Варна – Агенция „Елит Мюзик” продуцира гастролите на световноизвестния български цигулар Васко Василев, на прочутата фламенко трупа на легендарния китарист Пако Пеня, концертите на Пруския камерен оркестър, уникалния руски виолончелов квартет „Растрели”, виртуозния Будапещенски камерен оркестър, Трупата за аржентинско танго „Orquesta Tipica Imperial”, Първия дамски оркестър на Виена, белгиийския квинтет „Piacevole” с прочутия майстор на бандонеона Алфредо Маркучи, парижкия квартет „Елизе” и други. 

.

Безспорен връх в досегашната дейност на Агенцията са първите гостувания във Варна на световноизвестния цигулков виртуоз Найджъл Кенеди и на „Принца на романса” Ричард Клайдерман. Това бяха концерти-събития, които станаха част от музикалната история на морския град... И още 

.

Към Аплодисменти за създателя на Европейския музикален фестивал 

Към ХІ ЕМФ-Варна 2014" : оригиналност, елитни артисти, собствен облик  

Към Светлин Русев откри ЕМФ-Варна 2014 с тържествен концерт за Благовещение  

Към ХІ издание на ЕМФ - от барока до джаза

Към Пет незабравими евромузикални празници 

Към 2014: Здравей Бродеуй! До скоро виждане Евромузик фестивал!  през 2015

Към Международния творчески проект Енциклопедия на българите  

.

Страницата на сайта "Европейски музикален фестивал"

 подготви Николай Увалиев като част от Виртуален музей  "Култура Варна - минало, настояще и бъдеще" и е принос към кандидатурата на Варна за културна столица на Европа.

При подготовката на уеб страниците е ползвана информация от офиалните сайтове на фестивалите и от Интернет.

.

Снимки на Европейски музикален фестивал

Видео файлове на Европейски музикален фестивал

Блог на Европейски музикален фестивал

Светлин Русев откри ЕМФ - Варна 2014 с тържествен концерт за Благовещение

.

Светлин Русев © Снимка: ТМПЦ Варна  

Варненската публика се срещна с виртуозния цигулар Светлин Русев, който бе  солист в Симфоничен концерт под диригентството на Амори дьо Клозел (Франция). Клавирното дуо Милко Милков и Ваня Пешева също…

Продължи

Публикувано на Април 2, 2014 в 9:30pm

Стена за коментари

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

  • Още няма коментари!
 
 
 
Web Analytics