Енчо Чакъров
  • Варна
  • България
Сподели във Facebook MySpace
 

Страница на Енчо Чакъров - журналист и общественик

Профилна информация

От кой град и държава е членът
Варна

Работих и ще работя за благото на Варна и варненци

Каза роденият на 8 май 1945 година Еню Стойчев Чакъров, който живее,учи и работи във Варна.

Завършва висше икономическо образование през 1971 година. Професионалната му дейност започва като началник отдел "Комисия за младежта и спорта" при тогавашния Градски народен съвет. От 1976 до 1982 година е в администрацията на Икономическия университет (тогава ВИНС). От 1982 до 1991-ва е завеждащ културно-масова работа, реклама и екскурзоводно обслужване на окръжна дирекция "Културно-историческо наследство"-Варна.

В същото време е нещатен сътрудник на радио Варна. От 1991 г. работи в радио Варна(БНР) като ръководител на Рекламно-търговска къща,автор и водещ на предаванията "Вечнозелените","Неделна наздравица"и др.,заместник-директор, продуцент и директор (2002-2004).

През 2005 г. е директор на дирекция Култура и духовно развитие към община Варна, а от декември 2005 до пенсиониренето си  през октомври 2010, отново е директор на радио Варна.

През 2011-2014 г. е член на екипа за подготовка на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г.

През 2008 г. е награден със златен почетен знак за заслуги към Варна от Общинския съвет.

И още

 

Снимки на Енчо Чакъров

Видео файлове на Енчо Чакъров

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 4:51pm в Януари 26, 2014, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...

   Eню Чакъров

 11 Декември 2009 г. 
Кратък дневен ред и дълго заседание на местните парламентаристи от ПК „Култура” във връзка с ускоряване действията по кандидатурата на Варна за Столица на културата на Европа 2019 г.

 

В началото директорът на радио Варна Енчо Чакъров, който е и член на инициативни и обществени съвети по кандидатурата на Варна за европейска столица на културата, представи пред съветниците план за организация, управление и реализация на програмното събитие на ЕС „Европейска столица на културата” и желанието на град Варна.

Най-важната причина, която налага приемането на предложения от него план е,  че настоящите програми са за развитие на културата във Варна по принцип, а не конкретно по отношение на това важно събитие „Европейска столица на културата”. Приемането на подобна стратегия се налага още повече след като през октомври тази година в плана на Министерски съвет за развитието на културния туризъм в кръга на „столиците” са били включени София, Пловдив и Велико Търново, без Варна?!

Поради тази причина според него е нужна проверка на извършеното, активни позиции и конкретни дела  в тази посока, като приемането на тази отделна стратегия, научно дълготрайно изследване за това с какво са по-добри и с какво не са другите градове... И още 

 
 
 
Web Analytics