Елин Колев цигулар дете-чудо
Сподели във Facebook Споделяне
 

Страница на Елин Колев цигулар дете-чудо

Профилна информация

От кой град и държава е членът
Цвикау Германия

Elin

.

   БНР - Представяме ви младия цигулар Елин Колев

„На 12 години свири в Карнеги Хол…”, „Млад български талант”, „Нова звезда…”. Това са само част от заглавията в български и немски издания, посветени на Емил Колев. Предлагаме ви кратка среща с него. Използвайте по-долу линка, за да чуете звуковия файл.
.

***

В-к Стандарт - Представяме ви Чудото с цигулка 

Момчето започва да свири на 5 години, на 12 вече е в "Карнеги хол". Наричат го дете чудо на Европа в класическата музика. Неотдавна най-четеният немски вестник "Билд" определи българчето като една от 100-те личности на бъдещето. 

.
Елин Колев е роден през декември 1996 година в Цвикау, града на Роберт Шуман. Родителите му, Маргаритка и Мариян Колеви, са наши цигулари, които от 22 години живеят в Германия. Когато Елин пожелава да свири на цигулка, е само на 5. Семейството няма достатъчно пари и взeма инструмент под наем. После учредяват дарителска сметка. Едва на осем момчето прави дебюта си с оркестър на голяма сцена. На 10 е приет по изключение в музикалната академия "Феликс Менделсон-Бартолди" в Лайпциг.
.
"Съпругата ми работи във филхармоничен оркестър, а аз - в театъра на Цвикау. Елин започна първо да свири мелодии на пианото, после на малка китара, на укулеле. Накрая избра цигулката. Решихме просто да опитаме, нямахме намерение да се занимаваме сериозно. Но само след около година той стигна до първия си детски концерт. Започнахме по-усилено да работим вкъщи", разказва бащата пред БНР.
Саксонската телевизия прави за Елин 30-минутен филм през 2009-а. По същото време към него интерес проявяват 
и немските медии. Поводът е турнето в САЩ и концертът в прочутата "Карнеги хол" в Ню Йорк. Тогава той свири в четири щата - 6 концерта за 10 дена. Това се случва, след като е спечелил големия приз "Най-добър млад талант" на фондация "Ибла", първа награда "Млад музикант" в Саксония и е отличник на международния конкурс за цигулари в Австрия "Йожен Изаи"... И още
.
.
            

Страницата на Елин Колев подготви Николай Увалиев с възхищение към таланта на това българско орле голишарче, с пожелание да продължи да слави нашия древен род.

 

Снимки на Елин Колев цигулар дете-чудо

Видео файлове на Елин Колев цигулар дете-чудо

Блог на Елин Колев цигулар дете-чудо

Русенци възторжено аплодираха своето дете-чудо

15-годишният немски цигулар с български произход Елин Колев е сред най-надарените музиканти от своето поколение. Дебютира като солист с оркестър на 8 години пред 5000 зрители.

На 10 години е приет в класа по цигулка на проф. Каролин Видман в…

Продължи

Публикувано на Март 27, 2013 в 4:00pm

Стена за коментари

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

  • Още няма коментари!
 
 
 
Web Analytics