Джоко Росич известен актьор
  • София
  • България
Сподели във Facebook Споделяне

Приятели на Джоко Росич известен актьор

  • Николай Увалиев,журн.-изследовал
 

Добре дошли, Джоко Росич - България, изв.актьор!

Профилна информация

От кой град и държава е членът
София България

Пътуване към върха

Джоко Росич е сред малцината актьори в наше време, които могат да се похвалят с успешна кариера в различни национални кинематографии едновременно. Текстът по-долу е част от разговора ни в тази връзка по време на последния кинофестивал „Любовта е лудост”, който се проведе от 27 август до 2 септември 2010 година във Варна. Тогава той получи почетно отличие за цялостното си творчество.

A няколко месеца по-рано стана първият чужденец със специална награда за принос към унгарското кино. Преди тази награда е била присъждана само на унгарски актьори за изключителните им заслуги. (Вижте тук повече по темата)

Успешното участие на Джоко Росич не само в унгарски, но и в немалко югославски, германски и италиански продукции, го превръща в една от рядко срещаните международни кинозвезди, колкото и да не обича тази дума...

.

Към продължението Пътуване към върха: http://www.portal-bg1.ning.com/page/ptuvane-km-vrha

Към Тридисетте смърти на Джоко Росич: http://www.portal-bg1.ning.com/page/tridesette-smrti-na-dzhoko

.

Сайтът на Джоко Росич е в процес на реализация.

Видео файлове на Джоко Росич известен актьор

Стена за коментари (2 коментара)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 6:15pm в Март 9, 2012, dona mateva казва...

прекланям се пред този    ТАЛАНТ

 

На 4:11pm в Август 2, 2011, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...

 

Непознатият, познат Джоко РосичКато студент по две специалности дълго време бях в София и покрай моя приятел от детинство Димитър Буйнозов имах възможност да взема участие в редица филми като миманс в отделни епизоди и в масовите сцени. Затова още от петдесетте години познавам Джоко Росич като човек и актьор. Гледал съм до един неговите филми. Като журналист не пропусках да прочета писаното за него.  Аплодирах го и го поздравих, когато бе отличен с наградата за цялостно творчество при официалното откриване на кинофестивала "Любовта е лудост" във Варна.

През пролетта на 2011 година се срещнахме на годишната сесия на Българската академия на науките и изкуствата /БАНИ/, където той е удостоен със званието дописен член на академиятта. В кафе паузата се видяхме и когато споменах, че от уважение ще му направя сайт в Общобългарския портал и ще бъде включен в DG Енциклопедия на българите, с присъщия и дрезгав, а тъй топло звучащ глас, той каза:

- Ето нещо, което никой не се е сетил да ми подари.Благодарности, благодарности! 

Постарах се на едно място да събера най - значимото според мен от публикациите за него. Дали успях и дали заслужавам неговите благодарности, не зная. Но за себе си установих, че не познавам познатия ми Джоко Росич.

 

 
 
 
Web Analytics