1Евксиноград-Вълшебната идея
  • Мъжки пол
  • Варна
  • България
Сподели във Facebook Споделяне
 

Добре дошли, Евксиноград - Вълшебната идея!

Началото

Вие разлистихте първата web страница на творческия проект "Приказката Евксиноград". Другите страници - наред с Вълшебната идея - са Княз Батенберг и Съединението, Дворецът, Владетелят - стопанин, Дворцов прием за Независима България, Райската градина, Дворцовата винарна, Времето на човека, Крепостта Кастрици и Храм за един лев.

Приказката написа Николай Увалиев и я публикува в интернет пространството, илюстрира я доц. Атанас Кънчев. Авторите посвещават безвъзмездния си труд на всички българи по света. 

 

Всеки може да чете история, нека с общи усилия правдиво да я разчетем

 

.

.

Дворецът Евксиноград -незнайна красота, разположена в извития като лък залив с каменен кей и фар протегнал лъчи към морето. Прозрачно море, където на дъното по пясъка между вълните ясно се различават движенията на големите риби и раци" - кратко пише чехският изследовател на българската история Константин Иречек, който е бил секретар на княз Батенберг.


Аз се постарах да надникна в отминалото време. Събитията при изграждането на имението Евксиноград и живота в него са толкова забавни, поучителни и красиви, та звучат като приказка, която заслужава върховно усилие, за да бъде разказана.

.

.

Минали не сто, а няколко по сто години, докато настъпило според приказката онова чудодейно време, когато от морето се появил един княз - млад, снажен и хубав. Той имал една вълшебна идея, която превърнала обвеения в легенди скалист бряг в райско кътче...

 

И още: http://www.portal-bg1.ning.com/page/evksinograd-vlshebnata-ideya

Видео файлове на 1Евксиноград-Вълшебната идея

Стена за коментари (8 коментара)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 9:31pm в Септември 2, 2017, leigh ann hester казва...

Приветствую меня Дорогой,
Как вы и ваша семья сегодня делаете, я надеюсь, что с вами все хорошо? Я очень рад встретиться с вами здесь, и я буду рад открыть свое сердце, чтобы больше узнать о вас, думая об инвестировании. Мне 35 лет из Соединенных Штатов, но я в настоящее время в Афганистане, работая американским военным офицером.
несколько раз на работе мне легко связаться с моими друзьями по электронной почте, чем с facebook на работе, не задерживать ожидающий контакт с моей электронной почтой, leighannhester1980@gmail.com,
благодаря

На 8:38pm в Март 15, 2011, Инж.Захари Захариев-Мюнхен,Герм казва...
Върнрах се за малко във Варна. Не мога да се нарадвам на морето.  Когато бях в чужбина глава не можах да вдигна от работа, тук сили не ми остават да видя всичко, нищо интересно да не пропусна. Вчера ходих Евксиноград, присъединих се към една група екскурзианти. Впечатленията ми са много добри, допълнени от прочетеното в Приказката Евксиноград. Още в Мюнхен тя ми разпали любопитството. А на хората с които бях в двореца им станах втори гид. Защо се питам, не направят една алея, където всеки фен като мен на тая красота да посади едно дръвче и от време на време  да си го гледа как расте?
На 8:05am в Март 15, 2011, Алекс.Ламбов журналист и писател казва...

Високообразованият и далновиден кмет на Варна Михаил Колони отлично е проумял какво значението за бъдещето на града има съседството с княжеската резиденция  

 
Дворецът "Евксиноград" заема особено и вероятно единствено по значение място, свързано с интимния живот на три поколения български монарси. 

И още: http://www.portal-bg1.ning.com/profiles/blogs/evksinograd-i-dalnovidniyat?xg_source=activity

На 9:03pm в Февруари 23, 2011, Един век скаути у нас казва...

Скаутски патрул от 7 души заедно прочетохме и разгледахме приказката за Евксиноград. Възхитени сме от написаното, от картините и клиповете. Решихме през лятната ваканция да посетим Двореца и ако са необходими доброволци, можем да участмваме при разкопките на крепостта.

За патрула - Калоян Богданов - Немиров, както всички ме наричат.

На 8:49am в Февруари 6, 2011, Ангел Христов Христов казва...

 

Нашата България може да няма просторите на Русия, икономиката на САЩ, науката на Германия, културата на Франция и Италия, но тя има своята древност и своите райски кътчета, така прекрасно описани в тази декада за Евскиноград. Чест и слава на създателите и. Всичко останало е само думи. С искренно уважение и възхищение: Ангел Христов

На 4:05pm в Февруари 5, 2011, Даниел Димов - пресдоброволец казва...

Вълшебната приказка Евксиноград четох с приповдигнато самочувствие и като лечение срещу носталгията. Благодаря Ви, учителю по патриотизъм. Незабравими ще останат дните, когато през лятото Ви помагах в Общобългарския портал.

Приемете моите стоплени поздрави от снежната Женева

Щях да пропусна. Публикуваните от Вас страници в рубриката Форум наистина добиват, както искахте вид на разнообразен Алманах. На приятелката ми Елза превеждам някои от страниците. Тя с голям интерес слуша и ги гледа.
На 7:14pm в Януари 25, 2011, Наум Димитров- учител съм казва...
Прочетох приказката докрай и се върнах в началото, за да кажа на този който за пръв път ще я зачете, че е много интересна и поучителна. Напълно съм съгласен с автора: който нищо не е създал, значи напразно е живял!
На 8:42am в Януари 25, 2011, Пламен Енчев-докторант,Холандия казва...
Пламен Енчев-докторант,Холандияказва...
На 11:10pm в Януари 24, 2011, Пламен Енчев-докторант,Холандияказва...

Г-н Увалиев, с гордост показвам на моите колеги-докторанти от Холандия и Германия написаната от Вас прекрасна прриказка за Евксиноград.

Благодаря!

 Със съпругата ми начесто влизаме в Общобългарският портал и установяваме, че става все повече популярен и като списване е по-добър. Скоро ще Ви пратя обещаната кореспонденция.

 
 
 
Web Analytics