Дворец на културата и спорта
  • Варна
  • България
Сподели във Facebook MySpace
 

Страница на Двореца на културата и спорта - Варна

Профилна информация

От кой град и държава е членът
България

Достижение на съвременната българска архитектура

-

ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА И СПОРТА - ВАРНА

.

Дворецът на културата и спорта във Варна e широко обхватен комплекс за конгресни, културни и спортни мероприятия. Разполага с шест много функционални зали, възстановителен център, фитнес зала, прес-център, модерно оформени търговски площи.

.

Зала "Конгресна" може да се преобразува в игрално поле с размери 50 х 25м. и височина 15 м., като има електронно информационно табло за отчитане на реално игрово време и резултати.

Комплекс "Младост" е съставен от пет самостоятелни зали, подходящи и за тренировки. Разполага с шумоизолиращи и електронно-управляеми завеси.

Непосредствено до залите за тренировка се намира зала "Палас Прес". Подходяща за провеждане на пресконференции, анализи и разбори на спортни срещи и тренировки. Оборудвана е с видеотехника "Барковижън", шрайбпроектор, подвижен екран, Hi-Fi уредба, високоскоростен достъп до Интернет.

Комплексът разполага и с две фитнес зали, оборудвани с модерни тренировъчни уреди. Спортно-възстановителният център е обзаведен с необходимата техника за пълноценно възстановяване (сауни, тангентори) и рехабилитация на спортистите, както и с електролечение и физиотерапия.

Дворецът на културата и спорта има и голям търговски център, предлагащ възможности за отдих и приятно прекарване на свободното време.

Дворецът на културата и спорта е едно от най-ярките достижения на съвременната българска архитектура. Той е един от символите на морската столица Варна и притежава всички достойнства да бъде категоризиран като културна ценност... И още

.

Зала "Конгресна"

.

Към Достижение на съвременната българска архитектура 

Към Дворецът на културата и спорта бе построен за две години  

Към Приноса на Варна в световния спорт

Към Кинозалата на Двореца на културата и спорта

Към Международния творчески проект Енциклопедия на българите 

.

Страницата на сайта на Двореца на културата и спорта - Варна 

подготви Николай Увалиев като част от Виртуален музей  "Култура Варна - минало, настояще и бъдеще" и е принос към кандидатурата на Варна за културна столица на Европа. Ползвана е информация от официалния сайт на Двореца на културата и спорта и от Интернет.

Снимки на Дворец на културата и спорта

Блог на Дворец на културата и спорта

Варна е била домакин на 25 световни първенства

.

Освен това Варна е била домакин и на 6 световни и една олимпийска квалификации. Варненци са оказали госпоприемство на участниците в 35 европейски шампионати, в 11 евроквалификации и в 14 Балканиади. Пазят мили спомени от гостуването си хилядите претендентите за различни купи,…

Продължи

Публикувано на Юни 9, 2014 в 9:33pm

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 11:38am в Ноември 6, 2014, FRANK KWABENA казва...


Good Day,

How is everything with you, I picked interest on you after going through your short profile and deemed it necessary to write you immediately. I have something very vital to disclose to you, but I found it difficult to express myself here, since it's a public site.Could you please get back to me on:( mr.frankkwabena@yahoo.com.hk ) for the full details.

Have a nice day

Thanks God bless.

Mr Frank

 
 
 
Web Analytics