Други 15 варненски галерии
  • Варна
  • България
Сподели във Facebook Споделяне
 

Страница на Други 15 варненски галерии

Профилна информация

От кой град и държава е членът
България

Всяка от 15-те галерии с ценен дял в изобразителното изкуство

.

.

Галерия "От-то"

.

Галерия ОТ-ТО е забележителено място в центъра на Варна, интимен кът за среща с докосващи сърцето произведения на изкуството. Създадена в края на октомври 2007 година, галерията избира за своя мисия да съхрани и преосмисли възгледите и вкусовете относно изящното изкуство в основните му жанрове в логиката на съвременното мислене и чувствителност.

В името на галерията се съдържа смисъла на художественото изкуство. ТО съществува ОТ създаването на света и ТО ще просъществува до края на света. Модерната и класическа българска живопис присъства като школи и тенденции на различни нива, но еднакво очарователно – неокласицизъм, реализъм, постмодернизъм, сюрреализъм. Застъпена е широка гама от произведения на известни български художници, постигнали съвършенство в техниката на офорта и рисунката.

Палитрата от изящни произведения в галерията се допълва от колекция пластика – творби на съвременни български скулптори и копия на антични образци. Периодично галерията организира изложби с произведения на най – добрите автори на специфични тематики.

Ако се интересувате от стойностно изкуство, заповядайте при нас. (Предл(агаме ви не само майсторски изработени и живи картини, но и творби на съвременни български скулптори и антични образци...

.

.

Арт галерия за милосърие "Свети Лука"

.

Галерията е собственост на Д-р Тонка Калоферова. Самата тя любител художник, заедно със съмишленици има за цел да подпомага нуждаещите се хора. Цялата стойност, която се събира от наддаването на картините в галерията и самия сайт се отделя автоматично в сметка, която се натрупва за благотворителна цел... И още 13 галерии

.

Страницата на сайта на 15-те варненски галерии  подготви Николай Увалиев като част от Виртуален музей  "Култура Варна - минало, настояще и бъдеще".  Ползвана е информация от официалния сайт на галериите и от Интернет.

Снимки на Други 15 варненски галерии

Стена за коментари

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

  • Още няма коментари!
 
 
 
Web Analytics