Д-р Ст.Гайд,историк-изследовател
  • Washington, DC
  • Съединени Американски Щати
Сподели във Facebook MySpace
 

Страница на д-р Стефан Гайд, историк-изледовател

Профилна информация

От кой град и държава е членът
Вашингтон

Принос към древната тракийска история

.

Д-р Стефан Гайд е роден през 1960 г. в София. Създател и директор на Института по трансцендентна наука и съосновател на Академия Орфика с директор акад. Цветан Гайдарски, работещи най-вече в областта на тракийската наука и тракийското изкуство. Те също така се занимават със синхронизиране на физическата и духовната реалност. Един от последните проекти, разглеждани от тях, е за предпотопната цивилизация около Черно море.

Изследванията на д-р Гайд относно тракийската писменост, език, култура и произход на българската нация доказват, че траките са имали свое писмо, което се е употребявало от жреците им и то предхожда с две хиляди години египетското. По-късно знаците на това писмо са възприети от Египет, съществуват там дълго без промяна, но после биват стилизирани в по-различен калиграфски вариант.

.

Изследователят стига също и до извода, че върху плочката от Градешница /пази се във Врачанския музей/ с пиктограмите за Бог, Завет и Орфей е изписан Заветът между Орфей и Бога. И че това е кивотът на Орфеевия Завет. Но и този и доста други артефакти /от културите на Градешница, Караново и Тартария, Румъния – съставящи неолитната култура в Югоизточна Европа/, досега не са били разчетени, понеже никой от учените не е правил опит да разчете тези знаци през египетското писмо, което е абсолютно аналогично с тракийското. Декодирането на писмото на траките д-р Гайд започва с изследване на тракийска плочка, съхраняваща се в Британския музей. Това е плочка на цар Тцер, върху която се наблюдава тракийското „Т”, идентично и със същата буква от кирилицата. Този йероглиф има значение: „Тракия – земя на Божествените Слова“. Това е

.

Най-старият кивот в света, съхраняван в Британския музей... И още

.

Към Тайната на сътворението и бъдещите поколения българи

Към Кивотът на Сътворението намерен в България 

Към Тракийското писмо е по-старо от египетското с 2000 години

Към Международния творчески проект Енциклопедия на българите 

.

Профилът на д-р Стефан Гайд 

подготви Николай Увалиев в знак на уважение към неговите научни изследвания. Редакцията не споделя редица негови духовни възгледи, но обективно отчита приноса му към древната тракийска история.

Снимки на Д-р Ст.Гайд,историк-изследовател

Видео файлове на Д-р Ст.Гайд,историк-изследовател

Блог на Д-р Ст.Гайд,историк-изследовател

Тракийското писмо е по-старо от египетското с 2000 години

.

 Неотдавна д-р Стефан Гайд и неговият брат акад. Цветан Гайдарски издадоха „Тракийски хроники” – книгата-свещена материя на нашето духовно наследство, която носим в подсъзнанието си като първичен всеобщ език и като Първичен мисловен процес, според тях.

Тази изключително…

Продължи

Публикувано на Ноември 6, 2014 в 9:45pm

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 6:36pm в Декември 19, 2014, FRANK KWABENA казва...

Good Day,

How is everything with you, I picked interest on you after going through your short profile and deemed it necessary to write you immediately. I have something very vital to disclose to you, but I found it difficult to express myself here, since it's a public site.Could you please get back to me on:( mr.frankkwabena202@gmail.com ) for the full details.

Have a nice day

Thanks God bless.

Mr.Frank.

 
 
 
Web Analytics