Д-р Конст. Тренчев - КТ Подкрепа
  • София
  • България
Сподели във Facebook MySpace
 

Страница на д-р Константин Тренчев - дисидент, политик, синдикалист

Профилна информация

От кой град и държава е членът
България

Тежка е короната на отговорността

.

.

Д-р Константин Тренчев - президент на КТ Подкрепа

.

Роден е на 08 февруари 1955 г. в Стара Загора. Учил във френски колеж в Алжир и френска езикова гимназия в Стара Загора. Завършил с отличие висше образование медицина в София.
От май до септември 1989 г. е политически затворник на съпротивата на комунистическата тоталитарна система. Защитник на правата на българските турци по време на комунистическия режим. Член на Независимото дружество за защита правата на човека. 
Основател от 08.02.1989 г. на НФТ "Подкрепа" - антикомунистически профсъюз, обединил хората на труда, решени за демонтиране на БКП и декомунизацията на страната. Д-р Константин Тренчев е един от седемте лидери на опозицията, основатели на Съюз на демократичните сили през 1989 г. Личност, фактор и водач в извършване на прехода на държавата от комунизъм към демокрация и приобщаване на Република България в структурите на НАТО и ЕС.
.
От 17.03.1990 г. е Президент на Конфедерация на труда "Подкрепа" - първата организация в България, приобщена в международното семейство на синдикатите - член на Международната конфедерация на профсъюзите (МКП). Вицепрезидент на Международната конфедерация на свободните профсъюзи през периода 1992-1996 г. Вицепрезидент на Европейската конфедерация на профсъюзите (ЕКП) от май 2003 г. и член на Дирекционния съвет на ЕКП от 2003г. 
Д-р Константин Тренчев е носител на най-високото отличие в България - орден "Стара Планина" - първа степен.Кавалер на ордена на "Светия Божи гроб" (със седалище Малта)... И още 

 
.

Към Тежка е короната на отговорността 

Към Палежът на Партийния дом 

Към Кратка история на КТ "Подкрепа" 

Към По-добре е да има пилот в самолета 

Към Кинозалата на д-р Константин Тренчев  

Към Международния творчески проект Енциклопедия на българите

 .

  Профилът на д-р Константин Тренчев

подготви Николай Увалиев в знак на уважение към неговите родолюбиви, смели политически и синдикални дела.

Снимки на Д-р Конст. Тренчев - КТ Подкрепа

Блог на Д-р Конст. Тренчев - КТ Подкрепа

Палежът на Партийния дом

Палежът на Партийния дом ще остане една от тайните на прехода

Д-р Константин Тренчев е президент на КТ “Подкрепа” от февруари 1989 г. По професия е лекар. Той е една от ярките фигури на прехода, един…

Продължи

Публикувано на Ноември 13, 2014 в 9:00pm

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 6:36pm в Декември 19, 2014, FRANK KWABENA казва...

Good Day,

How is everything with you, I picked interest on you after going through your short profile and deemed it necessary to write you immediately. I have something very vital to disclose to you, but I found it difficult to express myself here, since it's a public site.Could you please get back to me on:( mr.frankkwabena202@gmail.com ) for the full details.

Have a nice day

Thanks God bless.

Mr.Frank.

 
 
 
Web Analytics