Д-р Г. Николаев писател,хуманист
Сподели във Facebook Споделяне
 

Добре дошли, Д-р Георги Николаев-писател и хуманист!

Профилна информация

От кой град и държава е членът
Велико Търново, България

Човекът с голямото сърце

 

Д-р Георги Николаев е роден през 1943 година в село Върбовка, област Велико Търново. През 1970 година завършва Висшия медицински институт в София., където защищава и докторската си дисертация. Специализирал е в Унгария, Франция и Русия. Автор е на повече от 20 научни публикации в специализирани издания. Дългогодишен завеждащ на Кардиологическото отделение бе във Регионалната болница на Велико Търново. Той е първият лекар в България, който въвежда метода на Холтер - мониторирането.

След пенсионирането си се отдава на  писателска дейност. Автор е на оригиналния алманах "Сърце след сърце върви" - съдържащ мисли за благородството на човешкото сърце от известни български и чуждестранни личности. Другата негова книга е сборникът от разкази "Уроци по човечност".

Нашият д-р Николаев - човекът с голямото сърце, както всички с уважение го наричат в Архитектурния и исторически резерват Арбанаси, където живее, е известен и с организирането със свои средства на литературно - музикални прояви във вилата си и в църквата в двора й с участие на видни творци от Велико Търново и София.

 

 

Към Уроци по човечност: http://www.portal-bg1.ning.com/page/4155162:Page:110652

Към Сърце подир сърце върви: http://www.portal-bg1.ning.com/profiles/blogs/4155162:BlogPost:107102

Към Международния творчески проект DG Енциклопедия на българите: http://www.portal-bg1.ning.com/page/dg

Снимки на Д-р Г. Николаев писател,хуманист

Видео файлове на Д-р Г. Николаев писател,хуманист

Стена за коментари (4 коментара)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 8:34am в Декември 29, 2011, Жоро Куция казва...

Докторе, досега ликува сърцата на хората, продължи да лекуваш душите на човеците

На 7:45am в Декември 28, 2011, Пламен Енчев-докторант,Холандия казва...

Отново погледнах в светлия прозорец на моя компютър към България и поспрях в Арбанаси в дома на д-р Николаев и там чух прекрасни християнски песнопеения, които тук в Хага ми липсват.

Малко е да кажа: Благодаря!

На 8:48am в Декември 25, 2011, Даниел Димов - пресдоброволец казва...

Честито Рождество, уважаеми д-р Николаев.

Бях пресдоброволец в Общобългарския портал и съм добре запознат с неговите членове. За мене е удоволствие да следя публикациите в портала, докато следвам в  Швейцария. След разговора ми с г-н Увалиев, още повече се увеличи моето уважение към благородните Ви дела. Напълно споделям неговото мнение, че Вие сте  лекар на българското сърце и  лечител за здрав български дух. Приемете моите уважения!

ОК, Даниел 

На 7:08am в Октомври 19, 2011, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...

 

КАК СЕ РОДИ ТАЗИ КНИГА

 Разказ на автора

д-р Георги Николаев


Преди повече от тридесет години медицински представител на швейцарска фармацевтична фирма ми подари красив бележник, на корицата на който бе изобразено човешко сърце. Сложих го на лавицата на библиотеката си, за да му се радвам. Един ден ме осени идеята да събирам мисли за човешкото сърце от по-известни личности - наши и чужденци и да ги записвам в този бележник.  

В него влязоха мисли на хора от различни професии, религия и цвят на кожата. И така в този бележник набързо се появиха изписани думи на десетина езици. Това ми доставяше удоволствие и понякога ги четях на мои приятели, които ме хвалеха, че у мен се е родила такава идея, която упорито реализирам.

Когато излезе първата ми книга "Уроци по човечност" се попитах: "А сега какво и накъде?" Един  приятел ми отговори: "Ти вече имаш в ръкопис нова книга - събраните мисли за човешкото сърце!" ... И още: http://www.portal-bg1.ning.com/profiles/blogs/4155162:BlogPost:107102

 
 
 
Web Analytics