Добринка Клинкерс дарител Герм.
Сподели във Facebook MySpace

Приятели на Добринка Клинкерс дарител Герм.

  • Марин Ангелов Лазаров
 

страница на Добринка Клинкерс дарител - Langenfeld-Deutschland

Профилна информация

От кой град и държава е членът
Langenfeld-Deutschland

Дарителството е духовна храна за дарителя

Най-същественото не се вижда с очите.

Най-красивото се вижда само със сърцето.

Антоан Екзюпери

.

Неотдавна германката с български паспорт Добринка Клинкерс направи дарение на училището за деца с нарушено зрение "Д-р Иван Шишманов" във варнренския квартал Аспарухово, включващо 6 бройлорови машини за четене, 2 специализирани телевизионни екрана, 60 йенски лупи, нов училищен автобус "Фолкваген" пълен с шоколади, велосипеди-тендем за незрящи деца и придружител. 

С нейното съдействие в същото училище бе създадена така наречената "Бяла стая", в която нуждаещите от лечение на очния нерв и придружаващи двигателни увреждания имат удобно легло във водна среда, където се чувстват като в майчината утроба, мускулите максимално се отпуснат и най-добре се обработват. Музикалната уредба на фирма "Рампа" допринася за възстановителния процес.

По този повод директорът на училището за деца с нарушено зрение Петър Петров отправи благодарността на учениците, учителите и ръководството: "Благодарим Ви, уважаемо г-жо Клинкерс, на Вас и на Вашите съмишленици, които със своя хуманизъм допринесоха през последните седем години нашето училище да обогатява материалната си база и да създава по-добри условия за обучение и битуване на учениците ни." ... И още 

.

Учебна стая на училището за деца с нарушено зрение "Д-р Иван Шишманов" Варна. В ляво е директорът Петър Петров, в дясно е Добринка Клинкерс.


Към Незрящите търсят своя равен шанс

Към Международния творчески проект DG  Енциклопедия на българите

 

Снимки на Добринка Клинкерс дарител Герм.

Блог на Добринка Клинкерс дарител Герм.

Nominierung für Bulgarin des Jahres 2013

Публикувано на Февруари 12, 2015 в 5:02pm

Незряшите търсят своя равен шанс

Публикувано на Август 23, 2012 в 9:00pm

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 6:41pm в Януари 7, 2016, Мария казва...
Здравейте госпожо Клинкерс. Удоволствие е да станем приятели. Аз съм председател на Съюз "Духовно възраждане- България и директор на Центъра по Медиация и Иновация в Духа Културата и Бизнеса със седалище Пловдив. Скоро стартира новият ни проект Балканска общност "Съвременни будители". Смятам ,че вие сте един достоен съвременен будител.
С уважение
 
 
 
Web Analytics