Цветана Николова - художник
  • Женски пол
  • Варна
  • България
Сподели във Facebook MySpace

Приятели на Цветана Николова - художник

  • Марин Ангелов Лазаров
  • Петко Росенов Андонов
  • Николай Увалиев,журн.-изследовал
 

Цветана Николова Ванчикова - художничка, поетеса ...

Видео файлове на Цветана Николова - художник

Профилна информация

От кой град и държава е членът
Варна, България

Разнороден, оригинален талант

 Цветана Николова Ванчикова е родена на 1 април 1939 година. Била е учителка. Занимава се с алтернативно лечителство, ясновидство и благотворителност. Родовите й корени са от северозападна България. Преминали са през поколения лечители, ясновидци, художници, лекари.

 Дарованията й се проявяват още в ранно детство. Интензивно и целенасочено се занимава от 28 години. Живее и работи във Варна и Аксаково. Работила е във Военна болница – отдел „Психотроника и феноменални вариативности” – София със Светослав Данев, Кубрат Томов, психоложката на БАН – Маргарита Кюртева и др. наши, и чужди учени.

 Цветана Николова е оригинална и талантлива художничка. Има много самостоятелни изложби. Живописта й е енергетизираща  и е извън каноните на традициите, защото тя има своя методика и принципи. Рисува с пръсти. Върху едно платно може да има една, три или пет картини с напластяване и завършеност, с една или различни сюжети, обагреност, и излъчване. Само върху едно платно! Във всички картини има триединно присъствие – човек, природа, вселена. 

 Платната й се възприемат и чрез завъртане в различни посоки и положения. При различно осветление променят визията си. При гледане през обектив - също. Това дава възможност картините й естествено да въведат зрителя в тайнствения свят на непознатото и загадъчното.

 Нейни картини има в много европейски страни, в Индия и Япония, в Канада и Аржентина.

 Също така тя е и оригинална талантлива поетеса. Издала е стихосбирката „Ела, живот, с теб да поседнем” и книга–каталог „Докосване” – стихове и картини.

 Цветана Николова е омъжена, има син, дъщеря и внуци.

 

Снимки на Цветана Николова - художник

Блог на Цветана Николова - художник

Впечатления на гости и посетители от мои изложби ...

   

            „За Цветана светът не е идентичен само с видимото. Той е повече от това, защото това е светът на астралните, духовните и материални енергии. Под нейните пръсти те се визуализират в багри. Цветовете се напластяват, вибрират в пространството и се трансформират в образи – от природата, от светът, който ни…

Продължи

Публикувано на Февруари 2, 2013 в 3:30pm

Стихове

" Поклон, всемир,

                   всемощен и

     …

Продължи

Публикувано на Януари 28, 2013 в 3:30pm

Стена за коментари (2 коментара)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 9:41am в Април 18, 2013, Елена Янкова Димитрова казва...

Който е виждал картините  на живо е почувствал силата,енергията,невероятността и вълшебството им.Същото важи и за художничката-моята Баба:)Много те обичам,теб и картините ти!

На 7:53pm в Февруари 10, 2013, kalina egova казва...

ти си прекрасен ЧОВЕК, ти си ДАР, ти си ДОБРОТА. Гордея се, че те познавам.

 
 
 
Web Analytics