Акад Божидар Палюшев - Лондон UK
Сподели във Facebook Споделяне
 

Добре дошли, акад. проф. Божидар Палюшев-атомен физик, философ!

Профилна информация

От кой град и държава е членът
Лондон Великобритания

Биографични бележки

 

Божидар Палюшев е роден на 8 януари 1941 година в София. Научните му интереси са в областта на физиката, математиката, философията на науката, икономиката и политологията.

 

Той е завършил висше образование по специалностите - теоретична физика в Букурещкия университет. Защитил е докторска дисертация в Московския държавен университет в областта на теорията на елементарните частици. Работил е в Института за ядрени изследвания и в Института за философски изследвания към БАН.

Чел е лекции по политология пред студенти по право в Югозападния университет - Благоевград, в Славянския университет - София и в Свободния университет - Варна. Издал е учебник по "Основи на политологията. Чел е лекции по темата "Философия на Бога" в Англия и Гърция.

Божидар Палюшев е автор на известната поредица от книги "Философия на Бога", излязла в 7 поредни тома. В България тези книги са били дълги години бестселър. Четири от томовете са преведени на руски език, а първите два тома са преведени на английски, отпечатани в печатницата на Софийския университет. Първите два тома са в процес на превод на корейски език. 

Той е автор на около 100 научни статии, публикувани в различни научни издания у нас и в чужбина. Автор е и на 20 книги и монографии. Най-известни от тях са  "Световната конспирация - 2", "Теория на интелигентния дизайн срещу дарвинизма", "Теория на квантовата гравитация и космическия разум", "Грешките на херметизма, кодът на Да Винчи и истината за Исус Христос", "Световната конспирация в глобалната икономика и човешката духовна култура", "Философия на геометрията" и други. 

Божидар Палюшев е приет  за редовен член на Руската академия на науките през 1994 г., а през 1998 г. му е присъдена титлата "Академик" на Международната академия по Информация на обществото към ООН.

  В поредицата "Философия на Бога"  Божидар Палюшев разработва научен подход, който за първи път в историята на науката се въвежда хипотезата за съществуването на Бога като научна хипотеза, продектувано от самото вътрешна логическо развитие на фундаменталната физика. Закономерно той насочва интересите си в областта на християнското богословие. В резултат на това написва и са издадени два тома със заглавие "Въведение в универсалното богословие".

Божидар Палюшев е женен за японка и има две деца. От 13 години живее в Лондон.

 

Към Повече информация за мене можете да намерите в сайта ми : http://palyushev.blogspot.com/

Към : Международния творчески проект DG Енциклопедия на българитеhttp://www.portal-bg1.ning.com/page/4155162:Page:90208Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 6:53pm в Септември 23, 2018, Борил Триморски казва...

Невероятен ум!

Блог на Акад Божидар Палюшев - Лондон UK

Моят избор

 

За кратко съм в България и усетих напрегната предизборна кампания. Макар че 13 години живея в Лондон, като бивш преподавател по политология в три престижни български университета, непреставам живо да се интересувам от политика. 

Затова в този кратък коментар с основание считам, че най-подходящи за президент и вице-президент са Росен Плевнелиев и Маргарита Попова, а за кмет на моята родна София  - Йорданка Фандъкова.

 …

Продължи

Публикувано на Октомври 2, 2011 в 8:30pm

Кратка анотация

 

 

 

 

 …

Продължи

Публикувано на Октомври 2, 2011 в 10:30am

 
 
 
Web Analytics