Боно Шкодров
  • София
  • България
Сподели във Facebook MySpace
 

Страница на Боно Шкодров - историк, художник, литератор

Профилна информация

От кой град и държава е членът
България

V - VІІ век: Славно време на българите

.

Кан Атила=Тохол от рода Дуло. Роден в годината на коня 406, /1,том ІІІ,стр.92/ на Българските летописи

.

BALGARI

.

ДОКЛАД НА НАУЧНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА МЕЖДУНАРОДНА АКАДЕМИЯ ПО БЪЛГАРОЗНАНИЕ, ИНОВАЦИИ И КУЛТУРА 9-10 МАЙ 2006 г.

Автор : Боно Шкодров

В нашето изследване “Писмените знаци на Старите Българи и връзката им с древните цивилизации- графичен анализ” стигнахме до заключението, че не може писмените знаци да се разглеждат откъснато от историческата истина на тeхните носители във времето - Българите. Анализът на фактите ни доведе до заключението, че историята им системно и  задълбочено е фалшифицирана. Затова задачата на този доклад е да разкрие обективната истина.

.Образ върху монета на Сарматски= Кушански=Български владетел.

.

А в изследването “Римската империя и Сарматите=Българите в периода І в.пр.н.е.– V в.от н.е.”, представихме исторически факти и археологически доказателства, че след повече от четири века упорити сражения между двете империи, във втората половина на ІV в.от.н.е., резултатите са в полза на Сарматите=Българите
Великата Римска Империя в агресията на североизток изпълнявала стратегическа цел утвърдена от Сената : Завземането на северната търговска магистрала между Изтоко и Запада. Тази стратегическа задача е поставяна като важно условие на всички военни стратези, и императори от времето на диктаторът Сула, до император Константин ІІ.
Великата Стара България=Сарматия, защитавала своето естествено право за владение на Северната търговска магистрала между Изтока и Запада. Трасето на тази магистрала и нейното действие изисквало немалко труд. Корабостроене, поддръжка на сухопътните участъци, охрана на търговските кервани и т.н., или както Плиний Стари казва за търговския баланс :”...По най-ниски изчисления...всяка година...отнемат от нашата империя по 100 милиона сестерции...а ни изпращат такива стоки, които при нас се продават 100 пъти по-скъпо...”. Главната отговорност за стратегията и отбранителната политика на Старата Велика България=Сарматия носи Кинешът /Народният Събор/ включващ до 500 родови и военни представители.
Военното противопоставяне между двете империи Великата Римска Империя и Старата Велика България=Сарматия в периода І в.пр.н.е. – ІV в. от н.ера е отбелязано от огромен брой исторически сведения и археологически доказателства. Особенно важни са монетите на римски императори в чест на победите им в сражения със Сарматите.
За тава време на противопоставяне на двете суперсили в Евро-Азия Страбон отбелязва, че срещу 10 легиона римски войни, в региона на Кавказ, те са срещнали 220 000 бронирани конници на Сарматите. С неуспех за основната стратегическа задача завършва и внимателно планираната военна кампания на иператор Траян. В първата фаза той превзема Сармизегегетуза. Във втората фаза неговите подкрепени от допълнителни съединения войски успяват да преминат в дефилетата на планинския масив Кавказ. Основният отпор на бронираните конници е в Дрялското дефиле на Кавказ. Пластично релефно доказателство за образа на нашите предци Сарматите=Българите, е изобразено и все още го има на “Траяновата колона” в Рим... И още 

.

Среща и преговори между Папа Лъв І и Кан Атила, творба на Рафаело

.

Към V - VІІ век Славно време на българите  

Към ПисмениТЕ знаци на старите българи 

Към Държавата Хазария 

Към Международния творчески проект Енциклопедия на българите 

Страницата на Боно Шкодров 

подготви Николай Увалиев в знак на уважение към неговите плодотворни усилия да разкрива и популяризира богатото българско културно-историческо наследство.

.

Снимки на Боно Шкодров

Видео файлове на Боно Шкодров

Стена за коментари

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

  • Още няма коментари!
 
 
 
Web Analytics