Богдана Карадочева - изв. певица
  • Женски пол
  • София
  • България
Сподели във Facebook Споделяне
 

Добре дошли, Богдана Карадочева - известна българска певица!

Богат, разностранен талент

 

 

Богдана Карадочева е родена на 19 юли 1949 в София. Тя пее от 14-годишна възраст, а мечтата на майка й е да я види на оперна сцена. За младата певица по-силно е притеглянето на подиума в БИАД, който в началото на 60-те е център на българската естрада. През 1965 година на едно от състезанията "Микрофонът е ваш" тя дебютира като солистка на "Студио 5" с ръководител Вили Казасян. Изпълнява песента на Фр.Арди "Всички момчета и момичета на моята възраст" и печели сърцата на публиката.

Същата година осъществява първия си концерт и първия си запис на "Тази вечер аз съм хубава". Всички признават нейния талант и международният успех не закъснява: първа награда на Международния фестивал за забавна песен в Сочи, Русия - 1967. Истинското признание обаче предстои - звездата й заблестява с пълен блясък на фестивала "Златният Орфей" през 1969. За първи път Голямата награда в Международния конкурс за изпълнители е спечелена от българска певица, а председателят на журито - Бруно Кокатрикс й връчва лично и наградата на Асоциацията на френските музикални театри.

По това време тя интерпретира по забележителен начин френския шансон и руския романс, изпълнява драматични, концертни песни...

 

И още: http://www.portal-bg1.ning.com/page/4155162:Page:92203

Към Да продълиш песента в книга : http://www.portal-bg1.ning.com/page/4155162:Page:93801

Към Не годините - духът е важен : http://www.portal-bg1.ning.com/page/4155162:Page:93724

Към Музиката е моята съдба : http://www.portal-bg1.ning.com/page/4155162:Page:94103

 

Снимки на Богдана Карадочева - изв. певица

Видео файлове на Богдана Карадочева - изв. певица

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 9:09pm в Август 23, 2010, Николай Увалиев,журн.-изследовал казва...
Издателска къща „Жанет 45” със съдействието на Община Варна и с медийното партньорство на Радио Варна на 14 август в Арт салона на Радио Варна проведе националната премиера на книгата „Богдана Карадочева и на 20, и на 30 х 2”, след което тя ще бъде представена и в други градове на страната. Издателката и поетесата Божана Апостолова бе водеща на премиерата, а книгата представи Виолета Тончева.
Присъстваха много нейни почитали, интелктуалци и съпругът й Стефан Димитров. Прозвучаха и някои от най-популярните й песни.
Накрая на вълнуващото за всички събитие тя с душевна щедрост даде съгласието си нейните виртуални изпълнения да бъдат разпространени чрез Общобългарския портал за радост на всички българи по света.
 
 
 
Web Analytics