Конкурс за деца Български мечти
  • По света
  • България
Сподели във Facebook Споделяне
 

Страница на Конкурс "България в моите мечти"

Профилна информация

От кой град и държава е членът
България

България в мечтитe на 1251 българчета от чужбина

.

.

На 25 юли 2014 година в сградата на Съюза на архитектите в България - София се състоя откриването на изложба и награждаването на победителите в детските конкурси на Държавната агенция за българите в чужбина през 2014 година.
.
Конкурсът по изобразително изкуство „България в моите мечти” е четиринадесето издание; Литературен конкурс „Стефан Гечев” е осемнадесето издание; а конкурсът по пеене  „Прехвръкна птичка” е пето издание. Инициативата се проведе под патронажа на вицепрезидента на Република България  г-жа Маргарита Попова.

През тази година в конкурсните прояви, учредени от Държавната агенция за българите в чужбина се включиха 1251 българчета от цял свят. Повечето от тях са ученици от българските училища в чужбина. Лауреатите от трите конкурса са 104 деца и юноши. Присъстващите на тържеството имаха възможността да разгледат изложбата с наградени рисунки от конкурса по изобразително изкуство „България в моите мечти”.

Приветствени думи отправиха домакинът арх. Георги Бакалов, председател на Съюза на архитектите в България, патронът на празника вицепрезидентът Маргарита Попова и главният секретар на ДАБЧ Димитър Владимиров.

Сред официалните гости на тържеството бяха посланикът на Украйна Н. Пр. Микола Балтажи и посланикът на Република Южна Африка Н. Пр. Ванеса Калверт. Тяхното присъствие не беше случайно. Българчета от двете страни се представиха много успешно в конкурсите на ДАБЧ през тази година. На ученици от Неделно училище «Слънчо» в Йоханесбург, РЮА бяха присъдени общо 6 награди в конкурса по рисуване „България в моите мечти” като една от тях е за цялостно творчество. Българчетата от Украйна традиционно са лидери по награди като само в Българския културно- просветен център „Аз Буки Веди” към Конгреса на българите в Украйна отидоха общо 20 награди от трите конкурса на агенцията...И още

.

.

Към Класиране в конкурса "България в моите мечти"

Към Тържество по награждаване на победителите в детските конкурси на ДАБЧ 

Към Международния творчески проект Енциклопедия на българите 

.

Снимки на Конкурс за деца Български мечти

Блог на Конкурс за деца Български мечти

Класиране в конкурса "България в моите мечти"

.

В четиринадесето издание на конкурса по изобразително изкуство за деца и юноши от 

българскитe общности в чужбина „България в моите мечти” 2014 се получиха следните резултати

 

В конкурса,…

Продължи

Публикувано на Август 15, 2014 в 12:30pm

Стена за коментари (1 коментар)

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

На 11:35am в Ноември 6, 2014, FRANK KWABENA казва...


Good Day,

How is everything with you, I picked interest on you after going through your short profile and deemed it necessary to write you immediately. I have something very vital to disclose to you, but I found it difficult to express myself here, since it's a public site.Could you please get back to me on:( mr.frankkwabena@yahoo.com.hk ) for the full details.

Have a nice day

Thanks God bless.

Mr Frank

 
 
 
Web Analytics