Родните гнезда на нашите деди

.

"Много от българите като птиците щом поотраснат отлитат от родните си гнезда, но на яве и на сън те често долитат там, където първом са захранени и възпитани с грижа и обич. След като се осведомих от редакцията на Българската социална мрежа ето как отразих техните постоянни и временни места..."


София

Варна

Пловдив

Бургас

Русе

Велико Търново

Атина

Скопие

Одеса

Брюксел

Москва

Кишинев

След като подбра тези думи и снимки, ученикът Дариан Колев изпрати своето оригинално съчинение, създадено според изискан дигитален дизайн, с което е спечелил литературен конкурс. Той помоли да призовем връстниците му от българските общности по света да напишат съчинение за родните места на своите деди в България и в прародината на древните българи. 

Редакционният екип прие радушно идеята на младежа и се постара неговото оригинално начинание да бъде последвано и от по-възрастните българи. Последваха много бройни публикации, спомени, описания и научни разработки. Така и сега продължаваме да чертаем пътя на прабългарите от Средна Азия до Дунавска България и на поселенията на българите в Средна Европа и Средиземноморието. Най-оригиналните творби и автори бяха и ще бъдат отличени от Българската социална мрежа.

От Lincedin научаваме, че Дариан Колев е следвал в университета в Лестър - Англия, след завършване на образоването си там, решава да специализира в САЩ. Три престижни американски университета - в Ню Йорк, Сиатъл и Вашингтон - отворят широко врати за младия българин.Той избира Американския университет Кодок във Вашингтон DC, създаден през 1893 година.

Но да се върнем към идеята за Родните гнезда на нашите деди, която предизвика оправдан интерес у нас и в българските общности по света, оказа голямо влияние за развитие на Българската социална мрежа. Ето как можете да се запознаете с оригиналното съчинение на Дариан Колев - кликнете тук.

.

Web Analytics