Страници на Николай Увалиев,журн.-изследовал (3,738)

10-тe български арх. обекта със световно значение

= Широко известен е фактът, че България е третата държава в Европа (след Италия и Гърция) по богатство на културно-историческото си наследство. Добре популяризирано е недвижимото… Изглед »

За редакция

. СТОЛИЦАТА ПЛИСКА - СИМВОЛ НА МОЩ, ЗНАНИЯ И КРАСОТА . Запазените руини на Царския дворец, който е бил уникална сграда с размери 52 м дължина и 26.5 м ширина. . Монументалният град-крепост Плиска се… Изглед »

Автентичната вяра на древните българи, траките, архитектурата

. Христо Смоленов: Автентичната вяра на древните българи е била космическа, а не езическа http://focus-radio.net/wp-content/uploads 228w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" style="box-sizing: bo… Изглед »

Култура

. КУЛТУРА НА ПЛИСКА И ПРЕСЛАВ Направо към навигациятаНаправо към търсенето Голямата базилика в Плиска,реконструкция Източник:bg.wikipedia Плиск култура е понятие, с което се обозначава мате… Изглед »

Плиска

. СТОЛИЦАТА ПЛИСКА - СИМВОЛ НА МОЩ И КРАСОТА . Запазените руини на Царския дворец . Монументалният град-крепост Плиска се намира на три километра от съвременния град Плиска. Столица на България е от… Изглед »

Изкуство

"МИСЛИТЕЛИТЕ" ОТ ХАРМАНДЖИЯ И СЕЛО ДРАМА НА ВЪЗРАСТ 7000 ГОДИНИ( И НА ОГЮСТ РОДЕН ОТ 1882 ГОДИНА .„Портите на ада“.Скулптур Огюст Роден. Снимка: Общество Зидари   . ворбата представ… Изглед »

Web Analytics