Страници на Николай Увалиев,журн.-изследовал (3,728)

ПИЕ

. Съвременните индо-арийски езици са произлезли от санскрит през пракрит . [4] [5] и са клон на индоевропейското езиково семейство.  Протоиндоарийският език [1] [2] е езиковата реконструк… Изглед »

ФАМИЛИЯ УВАЛИЯ В КРАЛСТВО КАПУРТАЛА - ИНДИЯ

. Ahluwalia е сикски клан от Пенджаб, Индия, който е от предродното древно селище с име misl - със значение на лидерите, от него произхожда Ahlu. В селището misl лидерите са били задължени да обуча… Изглед »

Ред. на металургията

. Карта, съставена от проф. Руси Русев и инж. дтн Йордан Бояджиев, показваща развитието на металургията в Европа и Близкия изток през епохата на халколита. Варна е посочена като нейно начало. .… Изглед »

Покана

. ПОКАНА Сдружение „БЪЛГАРИЯ – ДУХ И КУЛТУРА“ със съдействието на Община Варна организира XXIV национална конференция „България в световната история и цивилизации – дух и култура“,която ще се проведе… Изглед »

"ТАКА НАРЕЧЕНАТА ВАРНА"

ДРЕВНИЯТ ЛЕГЕНДАРЕН ГРАД НА ЕВРОПА . Както в реката не можеш да се изкъпеш в една и съща вода, така и историята, понесена от потока на времето, непрекъснато се променя.  . ве събития в края… Изглед »

Карти

. . Карта на Световния Атлас, отразяваща преселението на евро-азийските народи, както е по-редно да се наричат и обяснява миграцията на хората, живеещи край бреговете на сладководното езер… Изглед »

ТАКА НАРЕЧЕНАТА ВАРНА

ДРЕВНИЯТ ЛЕГЕНДАРЕН ГРАД НА ЕВРОПА от преди 10 000 и до днес . Както в реката не можеш да се изкъпеш в една и съща вода, така и историята, понесена от потока на времето, непрекъснато се променя.… Изглед »

ТРИТЕ ДОБРОДЕТЕЛИ И ЧЕТИРИТЕ БЛАГОРОДНИ ИСТИНИ

ТРИТЕ ДОБРОДЕТЕЛИ . Хумата, Хухта, Хуварша - Добри мисли, Добри думи, Добри дела!   Заратустра, Авестийска триада Търси изт.  Един от тях е в samoistina  . Зороастризмът днес се при… Изглед »

Web Analytics