О, минало незабравимо!

 

Дариан Колев е ученик в Първа езикова гимназия във Варна. За незапознатите отново ще споменем, че той спечели конкурса по история за описание на родните гнезда на нашите деди. Публикуваме неговото съчинение, оформено графично от него като електронна книжка. Той призовава своите връстници от българските общности по света  да напишат съчинение за родното гнездо на своите деди в България или в прародината на древните българи. Най-оригиналните творби ще бъдат публикувани в Българската социална мрежа. 

 

.

.

Към Майчина сълза 

.

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Коментар от Творческо студио Тоня Борисова на Януари 12, 2012 в 9:38am

Искрени поздравления към Дариан Колев за разработената тема в реферата! Тук едно  младо българско съце изнася урок по Достойнство и национална гордост, по Българщина! Важно е всички да бъдем в час - да  чуваме и виждаме с душите си! Ако в часовете по Българска история, писането на такива реферати стане практика, със сигурност младите хора- докосвайки се до изворите, научавайки все повече и повече, ще откриват за себе си основания да се гордеят, че са БЪЛГАРИ! И ще остават такива - където и да са по света! А после ще учат своите деца и внуци как да обичат и почитат Род и Родина, как да й посвещават труд и талант, за да пребъде чрез тях България!

Бих препоръчала на Дариан да редактира текста и премахне досадните грешки, защото на това вдъхновено послание, те изобщо не подхождат.

Още веднъж - моите поздравления за патриотизма и българското Достойнство, с които този реферат зарежда сърцата и душите ни! Браво, Дариане и честита награда!

Коментар от Алекс.Ламбов журналист и писател на Август 25, 2010 в 4:48pm
Чудесно родолюбиво начинание.Х в а л а!За българите от Одрин и Одринско малко е написано.Майчиният ми род е от голямото някога село ГЛАВАН в Сакар планина-Одринско,изселено след Одринския мир и поредната руско-турска война 1828-29 г.Села с имената Главан има в Южна и Северна Добруджа и в Бесарабия.
Александър.
Web Analytics