БГ-Медии

И през настоящия век медиите продължават своя устремен ход. С основание ги считат за надежден закрилник на човешките права и за регулатор на световния обществен ред.

**************************************************************************************************************************

*

ИНТЕРНЕТ ЗАВЕТ НА ПАПА БЕНЕДИКТ Х!V

------------------------------------------

*Папата има свой достъпен за всеки уебпортал - http://www.pope2you.net/ - под надслов Папата идва до теб.

*

Новите дигитални светове вече играят много важна роля и ще бъдат включени в живота на католическата църква, заяви Папата в своето послание за 43-я световен ден на социалните средства за комуникация.

Най-вече младите хора са осъзнали огромния потенциал на новите медии. В тази връзка и с намерението да се включи в света на социалните мрежи и да го превърне в свят на приятелство и истински диалог, се нарежда и проектът „Pope2You" - Папата идва до теб. Интернет порталът „Pope2You" възниква по волята на Папския съвет за социалните средства за комуникация, църквата и папата да се предоставят на разположение нови и модерни пространства за комуникация. Чрез портала папа Бенедикт XVI ще може да общува с всички хора в света. Порталът ще бъде достъпен на пет езика и ще позволява на хората, преди всичко на младите, да влязат в контакт с папата. През портала „Pope2You" ще се предлага и достъп до „Facebook". „Pope2You" тръгна вече онлайн.

Според Папата задачата на новите медии и социални мрежи е преди всичко да посредничат за истинско приятелство, което е плод на срещата с възкръсналия Христос. „Бъдете готови да направите за своя задача да оповестите с въодушевление евангелието на своите връстници! Вие познавате техните страхове и надежди, тяхните възторзи и разочарования - най-ценният подарък, който можете да им направите, се състои в това да има кажете добрата новина за един Бог, който стана човек, страда, умря и възкръсна, за да спаси човечеството", е заявил Бенедикт XVI.

Към портла „Pope2You" - Папата идва до теб: http://www.pope2you.net/

Коментар

Трябва да сте член на Паметта на българите, за да добавяте коментари!

Включи се в Паметта на българите

Web Analytics