Бъдащето на Котраговите българи зависи от участието ни в Общоруското преброяване

Уляновск, хотел Империал край река Волга
.

В Русия от 14 до 25  октомври 2010 г.  се проведе националното преброяване. За първи път в списъка на националностите и народите на Русия се въведе  етнонима "българи".

И сега всеки можа съвсем законно да се определи като "Волго българин" . Досега това бе несправедливо забранено.
Преброяването на населението се проведа едновременно във всички региони на Русия. Не бе изключение и област Уляновск, където живеят над 500 хиляди хора със запазено самосъзнание, характер и бит на българи.


Затова аз и много наши младежи участвахме активно, с голяма страст и ентусиазъм в агитацията и работата в преброяването. Ние много добре разбрахме, че само така ще постигнем нашата идентичност като достойни наследници на котраговите българи. А те са били неразделна част от древна Велика Волжка България, мощната държава през VІІ-VІІІ век на кан Кубрат.


Сега съвсем основателно очакване, че ние гражданите на Русия с български корени като народност ще получим признание и произтичащите от това права на етнос.

Мурат Хасанов

Студент в Уляновския университет

.


      Карта на Уляновска област

Преглеждания: 126

Отговори на това

Отговори на тази дискусия

Тази дискусия вълнува всички българи по света. А секретарката на Българската община в Република Молдова с чувствителен рефлекс на родолюбец написа в електронната поща на Общобългарския портал следното: "Вот какая она сила, которую не задушишь, не убиешь. Наистина - кръвта вода не става!"
Дерзайте, брятя българи! Истината ще възтържествува.
Web Analytics